Visum voor Vietnam

Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Vietnam te kunnen bezoeken. Dit visum kan onder andere worden aangevraagd bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel. Kosten van het eenmalige 1 maand visum zijn ongeveer € 65,- bij de ambassades in Den Haag en Brussel.

De volgende (toeristen-)visums zijn beschikbaar voor Vietnam:


  • 1 maand eenmalige entree
  • 1 maand meervoudige entree
  • 3 maanden eenmalige entree


Een meervoudige entree houdt in dat je bijvoorbeeld in de periode van 1 maand Vietnam binnenkomt via Hanoi en een uitstap maakt naar Laos. Vervolgens Vietnam weer binnenkomt en verder reist naar het zuiden om daar een uitstap te maken naar Cambodja voordat je Vietnam verlaat via Ho Chi Minh.

Visumplus.nl

Visa on arrival

Veruit de goedkoopste optie is een visa on arrival. De term visa on arrival is een beetje misleidend, je hebt namelijk een uitnodigingsbrief nodig om voor een visa on arrival in aanmerking te komen. Een uitnodigingsbrief kan via het internet aangevraagd worden via verschillende bureautjes en kost rond de € 15,- Vervolgens kun je met deze brief naar de visa on arrival balie op het vliegveld (Hanoi, Ho Chi Minh en Danang) om een 30-dagen visum aan te vragen. De kosten van het visum bedragen ongeveer € 20,- (2 paspoort foto’s zijn daarvoor nodig).