Vaccinaties voor Vietnam

Onderstaande informatie is puur ter indicatie, vaccinaties zijn onder andere afhankelijk van de reisduur, en de exacte bestemming. Bezoek daarom altijd voor je reis een reizigersgeneeskundige.

Voor Vietnam gelden er geen verplichte vaccinaties, behalve als je uit een gele koorts gebied komt, je dient dan ingeënt te zijn tegen gele koorts. De volgende vaccinaties worden aanbevolen voor Vietnam


  • Hepatitis A
  • Buiktyfus (Bij verblijfsduur > 2 weken)
  • DTP


Naast deze aanbevolen vaccinaties kan het zijn dat je een vaccinatie voor japanse encefalitis, mazelen, hepatitis B of tuberculose nodig hebt. Raadpleeg hiervoor een reizigersgeneeskundige.

Malaria

In een aantal gebieden van Vietnam komt malaria voor. Goede muggenbescherming (bedekkende kleding en anti-muggenmiddel met DEET) is daarom een must. Het kan ook zijn dat een anti-malaria middel nodig is. Malariamuggen bijten de gehele dag door, echter zijn zij in de avond het meest actief.

Dengue

In Vietnam komt Dengue (knokkelkoorts) voor. Net zoals bij malaria is goede muggenbescherming (bedekkende kleding en anti-muggenmiddel met DEET) een must. De mug die Dengue overbrengt is vooral overdag actief. Er is op dit moment geen vaccinatie voor Dengue.

Rabies

In heel Vietnam kan bij zoogdieren Rabiës (hondsdolheid) voorkomen. Vermijd daarom contact met zoogdieren. (Hier vallen ook de schattige kleine aapjes onder).

Hand, voet en mond ziekte

Op dit moment zijn er een aantal gevallen van hand, voet en mond ziekte in Vietnam. Overlijden aan de ziekte is zeldzaam en komt vooral bij kinderen voor. De ziekte kan voorkomen worden door goede hoest- en toilet hygiëne te gebruiken.