Nha Trang

(Kaart)

Nha Trang is de bekendste badplaats van Vietnam. Je vindt hier twee van de mooiste stranden van Vietnam namelijk Jungle beach en Doc Let. Voordat de Franssen een badplaats maakte van Nha Trang, was Nha Trang een slapend vissersdorp. Nha Trang is niet alleen geschikt om op het strand te verblijven, maar is ook zeer geschikt om te duiken. In de periode tussen oktober en januari is het orkaanseizoen. De zomer is van februari tot oktober waarvan de maanden juli en augustus de warmste zijn. De jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 18°C in het regenseizoen en 30°C in hartje zomer. De beste reisperiode voor wat betreft het strand en duiken is de vroege lente.

  • Het strand van Nha Trang met op de achtergrond Nha Trang (Zuid-Vietnam)
  • Een oude Cham tempel midden in het centrum van Nha Trang (Zuid-Vietnam
  • Het strand van Nha Trang (Zuid-Vietnam) dat zo goed als leeg is
  • Uitzicht over de boulevard en de kustlijn van Nha Trang (Zuid-Vietnam
v.l.n.r.: Het strand | Cham tempel | Het strand | Kustlijn .

Bezienswaardigheden

Het lege strand van Jungle beach een uurtje van Nha Trang (Zuid-Vietnam)

Jungle beach

Locatie: 60km vanaf Centrum | 1 uur rijden | Categorie: Strand

Jungle beach behoort tot een van de mooiste stranden van Vietnam. Het strand van Jungle beach bestaat uit ongeveer 2,5km witzandstrand dat je op een goede dag moet “delen” met een handvol andere strandgangers. Vanwege de ligging is het strand veel minder toeristisch dan de andere stranden van Nha Trang. Zoals bij alle Vietnamese stranden aan de Zuid-Chinese zee geldt dat de periode waarin je het strand bezoekt erg belangrijk is voor de ervaring, februari en maart is de beste periode.

Het lege Doc Let strand met het azuurblauwe water (Nha Trang - Zuid-Vietnam)

Doc Let

Locatie: 50km vanaf Centrum | 1 uur rijden | Categorie: Strand

Het Doc Let strand is rustiger dan de andere stranden van Nha Trang (mede door de afstand). Doc Let ligt op ongeveer 20km afstand van Jungle beach. Er zijn (simpele) overnachtingsmogelijkheden en lokale restaurantjes aanwezig. Het strand is er schoner, mooier en minder toeristisch dan de andere stranden. Zoals bij alle Vietnamese stranden aan de Zuid-Chinese zee geldt dat de periode waarin je het strand bezoekt erg belangrijk is voor de ervaring, februari en maart is de beste periode.

De Cham tempels van het Po Ngar tempelcomplex in het centrum van Nha Trang (Zuid-Vietnam)

Po Ngar Cham torens

Locatie: 4km vanaf Centrum | 7 minuten rijden | Prijs: 20.000 dong | Categorie: Historisch - Religie

De vier Po Ngar Cham torens zijn door de Cham beschaving in de 7e eeuw gebouwd en vervullen vandaag de dag nog steeds een religieuze rol voor de Boeddhisten van Nha Trang. De torens zijn op een heuvel gelegen, vanwaar je uitzicht hebt over Nha Trang.

De grote witte boeddha van het Do Long Son tempelcomplex in Nha Trang (Zuid-Vietnam)

Long Son Pagode

Locatie: 3km vanaf Centrum | 6 minuten rijden | Categorie: Religie

Boven aan de Long Son Pagode (een klim van 152 treden) vind je een wit Boeddhabeeld van 24 meter hoog. Halverwege de klim naar boven vind je een liggende Boeddha (kleinere kopie van de liggende Boeddha in Bangkok). De pagode zelf bestaat uit verschillende gebouwen waar monniken wonen en waar les wordt gegeven.

De Nha Tho Nui katholieke kerk gebouwd door de Franssen in Nha Trang (Zuid-Vietnam)

Nha Tho Nui

Locatie: 2km vanaf Centrum | 6 minuten rijden | Categorie: Religie

Nha Tho Nui is de 38 meter hoge Katholieke kerk van Nha Trang. De kerk is ontworpen door pastoor Louis Vallet en is in 1933 geopend. Pastoor Louis Vallet ligt aan de voet van de kerk begraven.

Activiteiten

Duiken en snorkelen
Nha Trang is het duikcentrum van Vietnam, je vind in Nha Trang zo’n twintigtal duikscholen waar je je PADI brevet kan halen of losse duiken kunt boeken. Nha Trang is erg voordelig voor het behalen van PADI brevetten. Ben je op rondreis door Zuidoost-Azië dan zijn er echter in bijvoorbeeld Thailand en Maleisië betere plekken om je brevet te halen of te gaan duiken. Reis je enkel door Vietnam dan is Nha Trang geschikt voor het behalen van je brevet of het maken van een paar fundives. Hou er rekening mee dat het duiken in Nha Trang erg seizoensgebonden is. Tijdens de moesson is de zichtbaarheid erg slecht en wordt er soms vanwege het weer helemaal niet uitgevaren. De beste periode is net zoals voor het bezoeken voor de stranden van Nha Trang in de vroege lente.

Bereikbaarheid

Bus
Nha Trang is verbonden met het uitgebreide busnetwerk van Vietnam. Dit betekend dat je in zo’n 10 uur naar Ho Chi Minh stad en zo’n 16 uur naar Hanoi (en alles wat daartussen in ligt) kan reizen.

Trein
Nha Trang is zowel vanuit het noorden als het zuiden per trein te bereiken. Vanuit Ho Chi Minh stad ben je in ongeveer 7 uur in Nha Trang. De reis vanuit Hanoi duurt ongeveer 25 uur. Vanzelfsprekend dat er slaaptreinen beschikbaar zijn. Het treinstation van Nha Trang ligt op 1km van het centrum.

Vliegtuig
Het vliegveld van Nha Trang ligt op 30km van het centrum. Nha Trang heeft onder andere verbindingen met Ho Chi Minh stad, Hanoi en Da Nang. Transfer van het vliegveld naar het centrum kost ongeveer € 30,-

Uitgaan

Eten
Zoals te verwachten van een zeer toeristische badplaats zijn er meer dan genoeg eetgelegenheden. Van simpele Vietnamese restaurantjes tot zeer exclusieve restaurants. In Nha Trang zijn vanwege de ligging ook vele zeevoedsel restaurants te vinden. De westerse keuken is ook goed vertegenwoordigd in Nha Trang.

Drinken
Nha Trang heeft vele barretjes, café’s en clubs dus ook in de late uurtjes hoef je je eigen in Nha Trang niet te vervelen. Je vind er sportbars, barretjes waar je een potje pool kan spelen of barretjes waar je rustig een drankje kan nuttigen.

Verblijf

Nha Trang staat bekend vanwege de luxe strandresorts, toch zijn er ook hier voldoende budget en basis accommodaties. Net zoals in de rest van Vietnam vind je hier guesthouses en kleine basis hotels voor enkele euro’s per nacht. De middenklasse hotels beginnen bij ongeveer € 20,- per nacht en bieden meer luxe en comfort. Eigenlijk alle middenklasse hotels hebben WiFi beschikbaar op de kamer. Wil je een keer gek doen of heb je gewoon een groot budget dan is Nha Trang zeer geschikt om in zeer luxe resort te verblijven. De luxe resorts beginnen bij zo’n € 100,- per nacht en gaan tot ver over de € 1.000,- per nacht.