Visum voor je vakantie in Thailand

Verblijf minder dan 30 dagen

Mocht je op vakantie gaan naar Thailand en daar korter dan 30 dagen verblijven dan hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Wel moet je paspoort na vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig zijn en dien je in bezit te zijn van een retour ticket. Op het moment dat je arriveert in Thailand krijg je een stempel in je paspoort (visa exempt), deze is dertig dagen geldig. Ben je niet in het bezit van een retour ticket en heb je geen visum dan zal de luchtvaartmaatschappij je weigeren.

Visumplus.nl

Verblijf 30+ dagen

In het geval dat je langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven of je wilt inreizen zonder retourticket dan heb je een toeristenvisum nodig. Voor dit visum moet je je wenden tot de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thais Consulaat in Amsterdam. Dit visum moet uiterlijk 2 weken voor vertrek uitgegeven zijn en heeft een geldigheid van 60 dagen met de optie deze voor 30 dagen te verlengen bij een van de vele immigratiekantoren. Voor dit visum worden kosten in rekening gebracht door de ambassade / consulaat. Als je gedurende de geldigheid van dit visum Thailand verlaat vervalt het visum en moet je een nieuw visum aanvragen. Naast de enkelvoudige toeristen visums zijn er ook nog dubbele toeristen visums, deze zijn goed voor 2x 60 dagen met een optie tot verlening van 2x 30 dagen.

Visum verkrijgen

Bij de aanvraag vaneen toeristenvisum heb je een aantal benodigdheden nodig, namelijk:


  • Paspoort, die bij het vertrek uit Thailand nog 6 maanden geldig is en nog een lege bladzijde bevat voor de stempel.
  • De vluchtgegevens.
  • 2 pasfoto’s (kleur of zwart/wit).
  • Een door jezelf ondertekend visumaanvraagverzoek.
  • Geld voor de betaling van het visum.