Hua Hin

(Kaart)

Hua Hin (85.000 inw) is een badplaats op ca. 220km van Bangkok en ca. 30km ten zuiden van Cha Am. Niet alleen buitenlandse toeristen komen hier voor de strandvakanties, maar ook bij de lokale Thai is dit een favoriete vakantiebestemming. Zelfs de koninklijke familie brengt geregeld een bezoek aan deze bestemming. In Hua Hin zijn de stranden mooi en is de zee helder in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pattaya. Naast de stranden valt er natuurlijk genoeg te zien in Hua Hin. Er zijn verschillende tempels en musea. In de directe omgeving van Hua Hin is er ontzettend veel natuur die ideaal is voor een stevige wandeling. Hua Hin is perfect voor gezinnen met kinderen.

  • Het treinstation van Hua Hin, het oudste gebouw dat als treinstation gebruikt wordt
  • Het zonnige zandstrand van Hua Hin, met een palmboom en blauwe zee
  • Uitzicht op het heuvelachtige en bosrijke landschap van Hua Hin
  • In de Phraya Nakhon grot ligt in het midden de Kuha Karuhas paviljoen en is onderdeel van het Sam Roi Yot national marine park
v.l.n.r.: Het treinstation van Hua Hin | Het strand van Hua Hin | Het landschap van Hua Hin | Phraya Nakhon grot .

Bezienswaardigheden

Het strandpaviljoen van het Klai Kangwon paleis

Klai Kangwon Palace

Locatie: 2,5km vanaf centrum - 30 minuten te voet | Prijs : 20THB | Categorie : Historie en Cultuur

Het Klai Kangwon Palace ligt aan zee, is gebouwd in 1927 en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt door de koninklijke familie. Het paleis is gebouwd in de Spaanse stijl en is belangrijk voor de Thaise geschiedenis. In 1932 bracht Koning Rama VII hier zijn vakantie door.In Bangkok werd een belangrijk besluit genomen,de volkspartij besloot dat er een einde moest komen aan de absolute monarchie. Zij stuurde destijds drie schepen van de marine om dit mede te delen aan de koning. De koning ging akkoord en sindsdien is Thailand een constitutionele monarchie.

Uitzicht vanuit het Khao Hin Lek Fai park over Hua Hin

Khao Hin Lek Fai

Locatie: 5km vanaf centrum - 10 minuten rijden | Categorie : Natuur

Als je op zoek bent naar een schitterend uitzicht over Hua Hin dan is het Khao Hin Lek Fai park dé locatie. Het is een stevige wandeling, maar het is zeker de moeite waard. Boven aangekomen heb je naast het schitterende uitzicht ook een mooi en nieuw aangelegd park. In dit park staat naast de vele planten ook een beeld van Koning Rama VII. Als je de paden in dit park volgt dan kom je langs verschillende viewpoints die stuk voor stuk zorgen voor een mooi uitzicht. Met name rond zonsopkomst en zonsondergang is het adembenemend.

Een van de niveau's van de Namtok Pa La-u waterval

Namtok Pa La-u

Locatie: 55km vanaf centrum - 1,5 uur rijden | Prijs : 200THB | Categorie : Natuur

Deze waterval met elf niveaus is gelegen in het Nationale Park Kaeng Krachan (zie Cha Am). De beste periode om deze waterval te bezoeken is van November tot April. Vooral in de ochtend is dit de moeite waard. Rond dit tijdstip zijn er in de omgeving van de waterval verschillende soorten zeldzame vlinders en vogels te zien. Kamperen is ook mogelijk in dit park, tenten zijn te huur tegen een kleine vergoeding van ca. 250THB.

Een uitzicht over het Sam Roi Yot National Marine Park

Sam Roi Yot National Marine Park

Locatie: 45km vanaf centrum - 1 uur rijden | Prijs : 200THB | Categorie : Natuur

Het Sam Roi Yot National Marine Park is het eerste nationale marine park van Thailand. Het park is relatief klein, ca. 100km², maar ontzettend gevarieerd. Het beschikt over mooie zee en stranden, zoutwater moerassen en grotten. Ook het wildleven is ontzettend divers, er leven in dit park meer dan 350 vogelsoorten. Waarschijnlijk is het meest adembenemende de Phraya Nakhon grot. Doordat deze grot door drie koningen is bezocht staat er in het midden een paviljoen. Dit paviljoen word door de lichtinval vanuit het plafond bijna sprookjesachtig verlicht. Door deze lichtinval groeien er zelfs bomen in de grot.

Het stationsgebouw van het Hua Hin Treinstation

Hua Hin Treinstation

Locatie: 0,5km vanaf centrum - 5 minuten te voet | Categorie : Cultuur en historie

Het Hua Hin Treinstation was voorheen een paviljoen bij het koninklijk paleis in Sanamchan. In 1968 is dit paviljoen herbouwt in Hua Hin waar het sindsdien als treinstation fungeert. Dit schitterende houten gebouw is niet te missen en een locatie waar de lokale bevolking ontzettend trots op is. Het station is het oudste gebouw in Thailand dat als station fungeert.

Etende aapjes die op Boeddhabeelden zitten bij de Wat Khao Takiab tempel

Wat Khao Takiab

Locatie: 7km vanaf centrum - 15 minuten rijden | Categorie : Cultuur en historie

Op de berg Takiab ligt de tempel Wat Khao Takiab. Deze tempel staat ook wel bekend als de apentempel, vanwege de vele Makaken die daar wonen. Door het hele tempelcomplex lopen deze grijpgrage apen. Houd je spullen dus goed in de gaten. Aan de voet van de berg staat een grote gouden Boeddha die het symbool van de berg is geworden.

Uitzicht op het strand en de zee van Hua Hin Thailand

Hua Hin Beach

Locatie: Centrum | Categorie: Strand

Hua Hin kent maar één strand. Dit lange strand strekt uit over de complete lengte van Hua Hin. Het is een fijn wit zandstrand maar niet zo mooi als de stranden van bijvoorbeeld Koh Phi Phi, Koh Lanta of Koh Chang. De zee is hier behoorlijk rustig en blijft lang ondiep. Hiermee is er geen onderstroming en is het strand zeer geschikt voor kinderen.

Activiteiten

Golf
Net als in bijvoorbeeld Pattaya, Phuket en Koh Samui zijn in en rond Hua Hin veel golfbanen te vinden. Hua Hin staat tegenwoordig bekend als de golfbestemming in Thailand. Deze golfbanen zijn allen goed onderhouden en omringd door mooie natuur. Bij de golfbanen kan je caddies inhuren die de baan ontzettend goed kennen. Bij de meeste banen kan je ook de spullen huren en is het mogelijk om les te krijgen.

Snorkelen
In de zee bij Hua Hin is het niet zo goed snorkelen als in bijvoorbeeld Koh Samui, Phuket of Koh Phi Phi. Maar in deze regio zijn toch wel een aantal locaties waar je kunt gaan snorkelen. Deze locaties zijn vaak alleen te bereiken via excursies. Deze excursies gaan naar eilanden in de regio, waar je goed kunt snorkelen en genieten van het zeeleven.

Fietsen
Wil je Hua Hin en omgeving verkennen op een actieve manier, dan is fietsen de oplossing. Op veel locaties in Hua Hin is het mogelijk om fietsen te huren vanaf ca. 50 THB. Mocht je buiten de Hua Hin willen gaan fietsen, dan is het verstandig om fietsen te huren met meerdere versnellingen. Op de fiets kan je op plaatsen komen waar je met de auto moeilijk of niet kunt komen. Op deze manier is het dan ook mogelijk om de mooie natuur te ontdekken. Pas wel op in Hua Hin zelf, aangezien het verkeer daar nogal chaotisch is.

Wandelen
In Hua Hin kan je goed wandelen. De stranden van deze badplaats zijn lang en lopen door mooie natuur. Mocht je een stevige wandeling willen maken dan is de natuur in de omgeving van Hua Hin aan te raden. Houd er wel rekening mee dat je meer dan voldoende water meeneemt. Het is hier het hele jaar warm. Vanwege de koele bries verbrand je snel zonder het in de gaten te hebben, dus goede bescherming tegen de zon is aan te raden.

Spa
In Hua Hin zijn verschillende spa’s. Voor elk budget is het mogelijk om daarvan te genieten. Bijna alle spa’s beschikken over jacuzzi’s en stoombaden. Naast de moderne, zijn er ook traditionele spa’s, waar ook behandelingen als alternatieve genezing, reiki en holistische behandelingen mogelijk zijn.

Uitgaan

Dineren
Zoals te verwachten in een badplaats staat Hua Hin bekend om de visgerechten. Elke dag wordt er verse vis gevangen, die in de haven aan wal komt. Voor elk budget is er wel wat te vinden in Hua Hin. Mocht je een lager budget hebben dan kan je goed eten vinden op de nachtmarkt. Mocht je willen genieten van luxe, dan zijn er langs de kustlijn verschillende chique restaurants met uitzicht op zee.

Bars
In Hua Hin zijn verschillende vormen van uitgaansgelenheden. Van kleine barretjes tot grote disco’s zijn hier te vinden. Mocht je voorkeur liggen bij meer westerse muziek dan moet je naar het gebied van het Hyatt hotel gaan. In dit gebied zitten veel toeristen en het nachtleven is daar dan ook op aangepast. Hoewel het nachtleven hier behoorlijk actief is, kan je het niet vergelijken met bijvoorbeeld Pattaya, Phuket en Koh Samui.

Bereikbaarheid

Hua Hin is op verschillende manieren bereikbaar. Hieronder word een overzicht gegeven met alle mogelijkheden:

Vliegtuig
Vanuit Don Muang Airport bij Bangkok vertrekt 4 keer per week een vliegtuig naar Hua Hin. Deze vlucht duurt ongeveer een half uurtje.

Trein
Tien keer per dag vertrekt er een trein naar Cha Am en Hua Hin. Deze treinen vertrekken vanuit Hua Lamphong en Bang Sue treinstation in Bangkok. Een treinkaartje kost ca. 100 THB en de reis duurt zo’n 4 uur.

Boot
Drie keer per week vertrekt er vanuit Pattaya een boot naar Hua Hin. De tocht duurt ca. 3 uur en kost ca. 1.500 THB.

Bus
Vanuit Bangkok vertrekken er dagelijks vanuit meerdere locaties meerdere bussen naar Hua Hin. Een busreis duurt ongeveer 3,5 uur en zal zo’n 150 - 200 THB kosten. Zo vertrekken er bussen vanuit het vliegveld, het zuidelijke busstation “Sai Tai Mai”. Veel van deze bussen stoppen tevens in Cha Am.

Verblijf

Hua Hin is behoorlijk toeristisch en bestaat dus met name uit hotels. Voor de low-budget verblijven, guesthouses, beginnen de prijzen bij ca. 250THB per nacht. De middenklasse hotels beginnen bij ca. 1.500 THB. Mocht je willen gaan voor echte luxe dan beginnen de hotels bij zo’n 2.500 THB en kunnen deze oplopen tot 15.000THB. In Hua Hin is het dus mogelijk om voor elk budget te verblijven.