Aanbevelingen voor je reis naar Thailand

Als je naar Thailand op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je voldoende medicinale middelen mee neemt zoals paracetamol en diarreeremmers. Voor sommige medicatie heb je een doktersverklaring nodig om problemen bij de Thaise douane te voorkomen. Tevens is een antimuggenmiddel met DEET geen overbodige luxe.

Drugs

Misschien ten overvloeden maar zorg er voor dat je absoluut geen drugs bij je hebt. In Thailand wordt er zeer hard opgetreden tegen drugsgebruik en vervoer van drugs. Op deze activiteiten staan straffen die enorm hoog zijn, waaronder levenslange gevangenisstraffen en in sommige gevallen zelfs de doodstraf. Mocht je nog niet overtuigd zijn, lees dan het boek van Pedro Ruijzing “Levenslang in Thailand” (ISBN13# 9789026124686).

Visum

Zorg ervoor dat je niet langer in Thailand blijft dan dat is toegestaan op je visum. Als je langer verblijft in Thailand dan je visum toestaat, kan dit een boete opleveren van 500THB per dag op het moment van vertrekken. Wordt je op straat door de politie gecontroleerd dan kun je in de cel worden gezet, om daarna het land te worden uitgezet. In het uiterste geval kun je zelfs de status “persona non grata” krijgen.

Mini Bus

Door heel Thailand heen rijden zogenaamde mini busjes. Deze chauffeurs krijgen per rit betaald. Hun doel is zo veel mogelijk ritten te rijden op een dag. Dit heeft als resultaat dat deze chauffeurs vaak ontzettend hard, onverantwoordelijk en roekeloos rijden. Hierdoor zijn deze ritten niet echt aangenaam en veilig.

Electriciteit

Thailand heeft een netspanning van 220 volt en er worden 3 verschillende soorten stopcontacten gebruikt:


  • Type A: stekker met 2 platte pinnen
  • Type B: stekker met 2 platte pinnen en 1 dikkere pin (randaarde)
  • Type C: stekker met 2 ronde pinnen (zelfde als Nederland)

Vaak zijn de stopcontacten een combinatie van Type A en Type B stekkers, maar de combinatie Type A en C zie je vaak op toeristische locaties. Het gebruik van de Nederlandse apparaten is daarom ook mogelijk in Thailand. Het is wel aan te raden om een verloop cq. Reisstekker mee te nemen voor de zekerheid. Houd er rekening mee dat op de meer afgelegen locaties en eilanden de stroomvoorziening soms kan uitvallen. Dit komt doordat daar vaak gebruik gemaakt word van aggregaten en generatoren.