Thailand

(Kaart)

Thailand staat bekend vanwege de rijke cultuur, mooie oude tempels en gebouwen. Daarnaast heeft Thailand een schitterende natuur en natuurlijk prachtige zonovergoten stranden. Door heel Thailand liggen ongerepte natuurparken, historische punten en cultureel erfgoed, die allen de moeite waard zijn te bezoeken

De rijke cultuur en historie vind je overal in Thailand terug, van oude boeddhistische tempels en beelden tot koninklijke paleizen en steden zoals Ayutthaya en Sukhothai. Maar ook in de dagelijkse gebruiken zoals de Thaise begroeting; de "Wai" en de drijvende markt in Damnoen Saduak.

Aan natuur is geen gebrek in het tropische Thailand. Het oudste regenwoud ter wereld (Khao Sok) is gelegen in het zuiden, het noorden wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap. In deze uitlopers van de Himalaya leven vele bergstammen. Een van de bekendste bergstammen zijn de “langnekken” gekenmerkt door de koperen ringen rond de nek.

In het zuiden van Thailand vind je, naast de schitterende kustlijn, vele eilanden ("koh"). Het grootste deel van deze eilanden maakt deel uit van nationale natuurparken. Ze beschikken over mooie zandstranden, kristal heldere wateren en een diversiteit in zeeleven. Dit maakt het zuiden van Thailand uitermate geschikt voor zonaanbidders, duikers en snorkelaars.

Dit samen maakt Thailand een uitermate geschikte vakantiebestemming voor ieder type reiziger.

  • Een waterval uitkomend op een meertje in het Erawan National Park
  • Een bengaalse tijger staand in de Dusit Zoo in Bangkok
  • Een boeddha beeld in Sukhothai tussen ruines
  • Thaise culturele dans in tradiationele kleding
v.l.n.r.: Erawan Waterval - Kanchanaburi | Bengaalse tijger - Dusit Zoo Bangkok | Boeddha beeld - Sukhothai | Culturele Thaise dans .