Visum voor je vakantie in Sri Lanka

Voor een bezoek aan Sri Lanka moet je in het bezit zijn van een toeristenvisum (of een zakenvisum bij een zakelijk bezoek). Dit visum kun je voor je reis online aanvragen via het Electronic Travel Authorisation systeem. Het tarief voor een toeristenvisum of een zakenvisum voor 30 dagen bedraagt $35,-. De betaling kan alleen online gedaan worden met enkel een Visa of Mastercard. De aanvraag blijft 3 maanden geldig. Het is ook mogelijk op het vliegveld van Sri Lanka een visum aan te vragen, deze kosten zijn $40,-.
De volgende nationaliteiten zijn vrijgesteld van een visumaanvraag


  • Singaporees
  • Malidiviaans

Kinderen tot 12 jaar hoeven geen visumkosten te betalen.

e-visums.nl

Verblijf van 30+ dagen

Voor een langer verblijf dan 30 dagen kun je maximaal twee keer een verlening van 90 dagen aanvragen. De verlenging gaat in vanaf het moment van aankomst in Sri Lanka.

Visum voor doorvlucht of kort verblijf

Je hebt ook de mogelijkheid om een visum aan te vragen voor een kort verblijf (tot 7 dagen). Dit visum is voor de eerste 48 uur gratis. Blijf je langer, dan kost dit visum $10,-

Visum verkrijgen

Bij de aanvraag van een visum heb je een aantal benodigdheden nodig, namelijk:


  • Paspoort, die bij aankomst in Sri Lanka nog 6 maanden geldig is.
  • Een ticket voor de retourvlucht
  • Geld voor de betaling