Sri Lanka

(Kaart)

Sri Lanka wordt ook wel “De parel van de Indische Oceaan” genoemd en dat is niet voor niets. Dit kleine eiland, schuin onder India (vandaar soms de term “De traan van India”) heeft echt van alles te bieden. Er wordt vaak gezegd dat een rondreis door Sri Lanka een rondreis door Azië is, niets is minder waar. De rijke historie van Sri Lanka en het Boeddhisme komt terug in de culturele driehoek (Anuradhapura, Dambulla, Polonnaruwa en Sigirya) waar je historische gebouwen en heiligdommen kunt zien. Maar ook de koloniale historie zie je in Colombo, Galle en Nuwara Eliya waar je veel koloniale (vooral Nederlandse en Britse) gebouwen en forten kunt zien. Daarnaast heeft Sri Lanka een prachtige natuur met veel groen en dieren. In de vele nationale reserveraten kun je de mooiste dieren zien, waaronder olifanten, luipaarden, waterbuffels en krokodillen. Maar Sri Lanka heeft ook mooie zandstranden (nabij Trincomalee) en hooggebergten (Nuwara Eliya). Dit alles maakt Sri Lanka tot het ideale land voor een rondreis.

Maar niet alleen voor rondreizen is Sri Lanka geschikt, ook voor een heerlijke strandvakantie. Je kunt in Sri Lanka, door de verschillende seizoenen heel het jaar terecht voor strandvakanties op de verschillende prachtige locaties, waarvan de stranden rondom de badplaats Bentota het populairst zijn. Ook duikers, snorkelaars en surfers kunnen goed terecht in Sri Lanka. De Indische oceaan en de golf van Bengalen hebben prachtige riffen en zeeleven. Al met al is Sri Lanka een unieke locatie in Azië.

  • Twee luipaarden liggen op de grond in het Yala National Park in Hambantota
  • Uitzicht op de pad naar de leeuwenrots en de leeuwenrots zelf in Sigiriya
  • Een aziatische olifant komt uit de bosjes in Bandulla National Park
  • zijaanzicht van de Gouden Tempel in Dambulla, met een rij monniken op de rots.
v.l.n.r.: Luipaarden - Yala National Park | De leeuwenrots - Sigiriya | Aziatische olifant - Bandulla National Park | De Gouden tempel - Dambulla .