Aanbevelingen voor Cyprus

Excursies en legitimatie

Bij excursies op Cyprus is het mogelijk dat je bij excursies van het Turkse deel naar het Griekse deel van Cyprus gaat en visa versa. Gedurende deze excursies is het mogelijk dat je paspoort c.q. identiteitscontrole krijgt. Zorg dan ook altijd voor dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt.

Medicijnen + Zonbescherming

Zorg er voor dat je tijdens je vakantie op Cyprus voldoende medicatie bij hebt als paracetamol, diarreeremmers en pleisters et cetera. Daarnaast is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Vooral rond de uren dat de zon op haar felst en in het zomerseizoen is het belangrijk om je goed in te smeren en eventueel de zon te mijden om verbranding tegen te gaan.

Elektriciteit

Op Cyprus is er wisselspanning met 50 Hertz frequentie. De stekker die over het algemeen gebruikt wordt op het eiland is de zogenaamde Type H stekker. Dit is een stekker met 3 rechthoekige pinnen. Deze stekkers worden ook gebruikt in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hoewel veel hotels stekkers te leen aanbieden is het niet onverstandig om zelf een reisstekker mee te nemen voor de zekerheid.

Verkeer

Aangezien Cyprus voorheen een Engelse kolonie is, rijdt het verkeer aan de linkerkant. Dit is even wennen, maar over het algemeen wen je hier vrij snel aan. Het wegen net is over het algemeen redelijk goed onderhouden en is de regering van Cyprus druk bezig met het verbreden en asfalteren c.q. verharden van de wegen.