De gevarieerde geografie van de Canarische Eilanden

(Kaart)

De Canarische Eilanden is een eilandengroep van ca. 7.500km2. De Canarische Eilanden bestaan uit 7 vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. Deze eilanden behoren dan ook geografisch gezien bij Afrika, maar ze maken deel uit van Spanje. Naast de 7 eilanden zijn er ook nog 6 kleinere eilandjes die bij de Canarische Eilanden horen. Op de 7 eilanden wonen ca. 2,1 miljoen mensen waarbij de verdeling over de eilanden als volgt is:


 1. Tenerife ca. 906.000 inwoners
 2. Gran Canaria ca. 850.000 inwoners
 3. Lanzarote ca. 140.000 inwoners
 4. Fuerteventura ca. 105.000 inwoners
 5. La Palma ca. 85.000 inwoners
 6. La Gomera ca. 25.000 inwoners
 7. El Hierro ca. 10.000 inwoners

 • Uitzicht op de bergen van Valle Gran Rey - La Gomera
 • Uitzicht over de Pico la Zarza en de weg naar Pico la Zarza - Fuerteventura
 • Uitzicht vanuit een uitkijkpunt over Mirador de Bascos en de zee - El Hierro
 • Uitzicht op het zonnige Punta del Papagayo met kristal helder water - Lanzarote
v.l.n.r.: Valle Gran Rey - La Gomera | Pico la Zarza - Fuerteventura | Mirador de Bascos - El Hierro | Punta del Papagayo - Lanzarote .

Nationale parken

Op de Canarische Eilanden komen verschillende soorten landschappen voor van uitgestrekte duinen tot grote lavasteen vlaktes tot druifplantages en bergen. De eilanden zijn dan ook uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en wandelaars. De Canarische Eilanden beschikken over 4 officiële nationale parken, de parken zijn:Stranden

Uiteraard zijn er op de eilanden ontzettend veel stranden en baaien. Het grootste gedeelte van deze stranden bestaan uit zwart lava zand en zijn niet allemaal geschikt voor de zon, zee en strand vakantie.