Eten & Drinken op de Canarische Eilanden

Eten

Zoals te verwachten in de kust regio’s van de Canarische Eilanden zijn het voornamelijk de visgerechten die op de menukaarten staan. Enkele van de vele lokale gerechten die hier te vinden zijn, is de Dorado a la sal, Atun en adobo. Als je verder de binnenlanden in gaat van de eilanden zal je merken dat vooral de vleesgerechten de boventoon gaan voeren. Enkele van de bekendere vleesgerechten zijn, Conejo en salmorejo (konijn), Chuletas en carne de cabra en salsa (geitevlees). Uiteraard ontbreken de bekende Tapas en Paella hier niet op de menukaart. De desserts op de menukaarten zijn vaak zeer zoet en erg machtig.

  • Gebakken inktvis met aardappelen en verschillende kruiden in een jus - Canarische Eilanden
  • Een glas met Sangria met onder andere sinasappel, mint en ijs - Canarische Eilanden
  • Een rode en groene saus genaamd Mojo - Canarische Eilanden
  • Een bord vol met tapas waaronder inktvis, garnalen, pepers en aardappelen - Canarische Eilanden
v.l.n.r.: Inktvis | Sangria | Mojo saus | Tapas gerecht .

Drinken

De Canarische Eilanden staan vooral bekend vanwege de heerlijke wijnen die hier gemaakt worden. Een van de meest bekende is de Malvasia wijn, die gemaakt word op La Palma en Lanzarote. Uiteraard worden hier ook zeer goede Sherry en Sangria gemaakt. Voor de mensen die niet van wijn houden zijn er ook lokale bieren als Dorado en Tropical of is het mogelijk om verschillende soorten cocktails te bestellen. Als je geen alcohol wilt drinken dan zijn er op de eilanden meer dan voldoende verschillende soorten vruchtendranken te bestellen, vaak zijn deze vers geperst. De koffie op de Canarische Eilanden is voor Nederlandse begrippen behoorlijk sterk en het kan dus zijn dat je daar even aan moet wennen.

Drinkwater

Het water op de Canarische Eilanden dat uit de kraan komt is niet geschikt om te drinken vanwege het vele chloor dat er in zit. Om bijvoorbeeld jezelf te wassen of je tanden te poetsen is het geen probleem. Voor het drinkwater op de Canarische Eilanden kan je je beter richten op de flessen water die je overal kunt kopen.