De Canarische Eilanden en haar rijke cultuur

De Canarische Eilanden kent een rijke en oude cultuur. In de cultuur van de Canarische Eilanden zijn veel invloeden uit Portugal en Spanje terug te vinden. Deze invloeden stammen nog uit de 15de eeuw toen deze landen de Canarische Eilanden bezetten.

  • Een traditioneel geklede vrouw tijdens de processie van Santuario de Nuestra Senora de le Virgen de los Reyes - El Hierro
  • De entrée van de wit met grijze San Marco kerk op een zonnige dag - La Gomera
  • Volledig met wit en goud uitgedoste dame tijdens het carnaval in Santa Cruz de Tenerife - Tenerife
  • Twee mannen die Canarisch Worstelen op het strand
v.l.n.r.: Santuario de Nuestra Senora de le Virgen | Agulo San Marco - La Gomera | Carnaval Santa Cruz de Tenerife - Tenerife | Canarisch Worstelen .

Handwerk

De inwoners van de Canarische Eilanden zijn ontzettend trots op de handwerken die daar al eeuwen gemaakt worden. Elk eiland heeft eigenlijk zijn eigen specialiteit in traditionele handwerken. Op Tenerife kan je bijvoorbeeld traditionele aardewerken terug vinden, die gemaakt zijn in de stijl van Guanche. En op El Hierro kan je bijvoorbeeld schitterende geweven tapijten zien en kopen. Al deze handwerken op de verschillende eilanden van de Canarische eilanden worden nog steeds op de traditionele manier gefabriceerd.

Carnaval de Santa Cruz

In de stad Santa Cruz de Tenerife vind elk jaar een groots carnavalsfeest plaats. Dit carnavalsfeest is na Rio de Janeiro (Brazilië), het op een na grootste carnaval ter wereld. Door de straten van Santa Cruz de Tenerife zijn tijdens deze vier dagen grote kleurrijke optochten, waarbij jaarlijks de koningin van het Carnaval wordt verkozen.

Lucha Canaria (Canarisch Worstelen)

Canarisch worstelen is volkssport nummer 1 op de Canarische Eilanden. Deze vorm van worstelen wordt gedaan in teams die bestaan uit 12 leden. Elke wedstrijd bestaat uit 3 ronden en degene die 2 van de 3 ronden weet te winnen is de winnaar van de wedstrijd. Elk eiland heeft zijn eigen teams die tegen elkaar uit komen. Een goede Canarisch worstelaar kan ontzettend populair zijn, zoals te vergelijken met bekende voetballers in Nederland.