Aanbevelingen voor de Canarische Eilanden

Medicijnen

Zorg er voor dat je tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden voldoende medicatie bij hebt als paracetamol en diarreeremmers et cetera. Daarnaast is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Vooral rond de uren dat de zon op haar felst is het belangrijk om je goed in te smeren en eventueel de zon te mijden om verbranding tegen te gaan.

Elektriciteit

Op de Canarische Eilanden is de netspanning hetzelfde als in Nederland en wordt er gebruikt gemaakt van drie verschillende soorten stekkers, namelijk


  • Type C: stekker met 2 ronde pinnen (zelfde als Nederland)
  • Type E: bij deze stekker staan de pinnen net zover uitelkaar als de bij Type C echter zijn de pinnen iets dikker
  • Type L: Een type L stekker is hetzelfde als Type C, echter zit er tussen de 2 pinnen nog een derde pin welke de aarde is.


In principe heb je voor de Canarische Eilanden dus geen verloopstekker nodig, echter is het altijd verstandig om een verloopstekker mee te nemen.

Vervoer

Naast het huren van een auto is het op de Canarische Eilanden ook mogelijk om te reizen per bus of taxi. Op de eilanden is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld en is er een goed busnetwerk. Vooral in de toeristische gebieden is het openbaar vervoer goed geregeld en zijn de meeste plaatsen per bus te bereiken. In de toeristische gebieden zijn er ook veel taxi standplaatsen waar je een taxi kunt nemen. Over het algemeen zijn de kosten van een taxi relatief gezien niet duur. Zorg wel dat je voordat je de taxi neemt dat je de prijs van te voren bepaald om discussies achteraf te voorkomen.