Seminyak

(Kaart)

Seminyak is een kleine badplaats ca. 10km ten zuiden van Denpasar en iets ten noorden van Kuta en Legian. Seminyak was in de jaren 90 nog maar een klein dorpje dat absoluut niet toeristisch was. Sindsdien is Seminyak uitgegroeid tot een van de meer exclusieve verblijfslocaties op het eiland Bali. De prijzen liggen hier daarom hoger dan in de meeste andere plaatsen op Bali. Vanwege het exclusieve karakter van Seminyak ontbreken de duurdere winkels hier niet.

  • Paardrijden over het strand van Seminyak in de vroege avond
  • Een surfer in actie in de zee bij Seminyak
  • Het strand van Seminyak tijdens eb op een zonnige dag
  • Een surfer in actie in de zee bij Seminyak
v.l.n.r.: Paardrijden in Seminyak | Surfen in Seminyak | Strand van Seminyak | Surfer in Seminyak .

Bezienswaardigheden

Gezien het feit dat Seminyak dicht bij Kuta en Denpasar ligt kan je bij deze plaatsen meer bezienswaardigheden vinden die te bezoeken zijn tijdens je verblijf je in Seminyak.

De drie trappen en ingangen van de tempel Pura Petitenget

Pura Petitenget

Locatie: 5km vanaf centrum – 10 minuten rijden | Categorie : Cultuur en historie

Pura Petitenget is een belangrijke zeetempel in Seminyak die gebouwd is in opdracht van de priester Nirartha. Deze tempel is één van de zes zeetempels langs de kustlijn die bedoelt zijn om Bali te beschermen tegen de kwade geesten uit de zee. Gedurende de Balinese feestdagen is Pura Petitenget, vanwege de mooie ceremonies die dan te zien zijn, zeer druk bezocht.

Activiteiten

Paardrijden
In en in de omgeving van Seminyak zijn verschillende stallen waar je paarden kunt huren. Met deze paarden kun je dan in de omgeving rijden door bijvoorbeeld de rijstvelden en over het strand.

Surfen
In Seminyak en omgeving zijn verschillende surfscholen waar je lessen kan nemen en spullen kunt huren. Vaak organiseren de scholen ook excursies naar de betere surflocaties en houden daarbij waar mogelijk rekening met het niveau van de surfer. Het is hier dus mogelijk om te surfen voor beginners tot ver gevorderden.

Golf
Op ongeveer 40 minuten rijden van Seminyak ligt een golfbaan waar je kunt golfen, dichtbij de tempel Tanah Lot. Deze golfbaan ligt tussen de rijstvelden, bossen en rivieren. Het is dus een ideale golfbanen om in de “vrije” natuur te golfen.

Uitgaan

Dineren
De prijzen voor te dineren liggen in Seminyak voor Balinese begrippen aan de hoge kant. Het is een stuk lastiger om hier voor weinig geld te eten. In deze badplaats zijn wel alle keukens vertegenwoordigd van traditioneel Balinees tot bijvoorbeeld Italiaans en Frans. Aan het strand liggen een paar chiquere restaurants waar je romantisch kunt dineren bij zonsondergang.

Bars
In Seminyak zijn verschillende bars waar je goed kan uitgaan. Ook hier liggen de prijzen wat hoger dan in de rest van Bali. In de bars kun je meestal goede en unieke cocktails bestellen, maar deze zijn vaak aan de dure kant. Seminyak staat ook bekend vanwege de vele partydrugs die hier te verkrijgen zijn. Het is duidelijk dat het niet verstandig is om drugs te kopen aangezien de straffen op het bezit en gebruik van drugs in Indonesië net als in Thailand erg hoog zijn, met als ergste geval de doodstraf.

Spa
Seminyak staat bekend vanwege de vele goede spa’s die hier te vinden zijn. Hoewel de prijzen voor Balinese begrippen erg hoog zijn, zijn ze in vergelijking tot westerse prijzen erg goedkoop. De spa’s zijn van alle luxe voorzien en het is mogelijk om verschillende behandelingen te krijgen.

Bereikbaarheid

Seminyak is het best te bereiken via auto – taxi. Een taxi vanuit het vliegveld kost ca. Rp 60.000 en de rit duurt ongeveer 15 minuten. Vanuit Legian en Kuta kun je ook de taxi nemen naar Seminyak, de kosten daarvan zijn voor Legian ca. Rp 15.000 en vanuit Kuta ongeveer Rp 30.000.

Verblijf

Seminyak is met name bekend vanwege de luxe verblijven en de prijzen liggen hier hoger dan in de rest van Bali wat het lastiger maakt om hier voor een minder budget te verblijven.

Low-budget
In Seminyak zijn er weinig budget verblijfsmogelijkheden en de low-budget verblijfsmogelijkheden hier bieden ook meer dan de budget accommodaties in andere plaatsen maar kosten dan ook meer. De kosten van een low-budget verblijf begint bij ongeveer Rp 300.000 per nacht.

Middenklasse
Qua middenklasse accommodaties is er iets meer keuze dan de low-budget verblijfsmogelijkheden in Seminyak. De middenklasse hotels voorzien in alle gemakken als bijvoorbeeld roomservice, zwembaden en restaurants. De prijzen van deze hotels in liggen tussen de Rp 450.000 en Rp 1.000.000 per nacht.

Luxe
Aan luxe hotels, resorts en villa’s heb je in Seminyak geen gebrek. Deze accommodaties op de toplocaties voorzien in alle luxe en comfort en zorgen ervoor dat de gasten niks te kort komen tijdens het verblijf. De kosten van deze verblijfsmogelijkheden beginnen bij ca. Rp 1.000.000 per nacht en kunnen enorm oplopen, afhankelijk van alle extra’s die je wenst.