Nusa Dua

(Kaart)

Nusa Dua is een badplaats ca. 25km ten noorden van Denpasar en ca. 15km ten zuidoosten van Kuta. De bouw van Nusa Dua begon in 1973 met als doel buitenlandse toeristen een meer luxe alternatief te bieden en om de meer culturele plaatsen op Bali te ontzien. In Nusa Dua zijn dus ook de meeste luxe resorts te vinden en de prijzen zijn daar ook naar. Het uitgaansleven in deze plaats is minimaal. Dit maakt Nusa Dua niet echt geschikt voor de backpackers. In de omgeving van Nusa Dua liggen 3 golfbanen.

  • Een van de vele torens op het terrein van Puja Mandala
  • Uitzicht over de green, golfbaan en clubhuis van een Nusa Dua Golf
  • Uitzicht over het strand en de zee van Nusa Dua op een zonnige dag
  • Een traditioneel Balinees masker in het Pasifika Museum
v.l.n.r.: Puja Mandala | Golfbaan op Nusa Dua | Nusa Dua Beach | Pasifika Museum .

Bezienswaardigheden

Gezien het feit dat Nusa Dua dicht bij Kuta en Jimbaran ligt kan je bij deze plaatsen meer bezienswaardigheden vinden die te bezoeken zijn tijdens je verblijf je in Nusa Dua.

Uitzicht over het strand en de rustige zee bij Pantai Geger

Pantai Geger

Locatie: 2,5km vanaf centrum – 10 minuten rijden | Categorie : Zee en strand

Pantai Geger is een mooi en karakteristiek wit zandstrand iets ten zuiden van Nusa Dua. Over het algemeen kan je in de rustige zee goed zwemmen. Vanwege een groot koraalrif buiten de kust heeft de zee één van de hoogste watertemperaturen rond Bali. Op het Pantai Geger strand worden strandbedjes, drankjes en massages aangeboden.

Het hoofdgebouw van het Pasifika Museum op een zonnige dag

Pasifika Museum

Locatie: 2km vanaf centrum – 5 minuten rijden | Prijs : Rp 70.000 | Categorie : Cultuur en historie

Het Pasifika Museum is een museum in Nusa Dua waar kunst uit Zuidoost Azië en de Pacific tentoongesteld wordt. Kunstvoorwerpen van verschillende kunstenaars zijn hier te zien. Enkele kunstenaars waar werken van te zien zijn, zijn Le Mayeur, Bonnet en Israel. Naast de vele schilderijen zijn hier ook artefacten en oude stoffen te zien. Het is een wisselende tentoonstelling, dus bij elk bezoek aan Nusa Dua is het mogelijk om in het Pasifika Museum een andere collectie te bezichtigen.

Een groene zeeschildpad in het schildpadenreservaat op Serengan Island

Serangan Island

Locatie: 7km vanaf centrum – 30 minuten varen | Prijs : Rp 275.000 | Categorie: Natuur en zee

Serangan Island is een eiland op ca. 7 km vanaf de kust van Nusa Dua. Het eiland is een schilpadden reservaat. Vanuit Nusa Dua is het mogelijk om excursies te boeken naar dit eiland. De boten die naar Serangan Island varen zijn vaak voorzien van een glazen bodem, zodat je op weg naar het eiland het zeeleven kunnen goed kunt zien.

Grote neonletters van de show Devdan in op het gebouw van Nusa Dua Theater

Bali Nusa Dua Theater

Locatie: 0,5km vanaf centrum – 10 minuten te voet | Prijs : v.a. Rp 600.000 | Categorie: Cultuur en theater

In het Bali Nusa Dua Theater wordt 4 keer per week een spetterende show gegeven. Tijdens de show komen tradities uit verschillende regio’s van Indonesië aan bod. Tijdens de show kan je genieten van traditionele dans en muziek, spectaculaire special effects, illusies en traditioneel schaduw poppenspel. De kaartjes kunnen tot 3 maanden voor de opvoering worden gereserveerd. Het is daarom verstandig om de kaartjes ruim op tijd te reserveren, aangezien de shows vaak (vooral tijdens het hoogseizoen) zijn uitverkocht.

Een lezende man op een marmere vloer in een van de gebouwen van Puja Mandala

Puja Mandala

Locatie: 2 km vanaf centrum – 10 minuten rijden | Categorie : Cultuur

Puja Mandala is een gebied waar 5 verschillende geloven aanbeden kunnen worden. Op het terrein staan namelijk: een Islamitische Moskee, Katholieke Kerk, Protestante Kerk, Boeddhistische Tempel en een Hindoeïstische Tempel. Het feit dat al deze geloofsovertuigingen op één plek te vinden zijn maakt Puja Mandala een unieke locatie. Het terrein werd 1997 officieel geopend door de minister van Religie.

Activiteiten

Golf
In en in de omgeving van Nusa Dua liggen 3 golfbanen; Golfcourse Nusa Dua, Bali Golf and Country club en Amanusa Golf. Deze golfbanen liggen in een schitterende omgeving en zijn goed bereikbaar. De banen zijn goed onderhouden en worden soms gebruikt voor grote wedstrijden. Zorg er voor dat je op tijd reserveert want het kan op de golfbanen behoorlijk druk zijn.

Wandelen
Nusa Dua is erg geschikt voor wandelingen langs en over het strand. Bij de stranden van Nusa Dua liggen wandelpaden. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is het de moeite waard om te gaan wandelen in een aangename temperatuur.

Kameelrijden
In Nusa Dua is het mogelijk om excursies per kameel te boeken. Deze kamelen lopen langs de stranden van Nusa Dua. Het is mogelijk om deze ritten te boeken bij verschillende hotels. Rijden op een kameel is een leuke en bijzondere manier om te genieten van al het moois wat Nusa Dua te bieden heeft. De ritten kan je boeken voor 1 uur en 2 uur.

Surfen
In de maanden oktober tot april kan je goed surfen bij Nusa Dua. Het is aan te raden om bijvoorbeeld een lokale visser te vragen je naar de golfen toe te brengen, om zo een flinke peddeltocht te besparen. Houd er wel rekening mee dat de onderstroming behoorlijk sterk kan zijn, waarmee deze dan ook niet echt geschikt zijn voor de beginnende surfer.

Uitgaan

Dineren
In Nusa Dua zijn de meeste keukens wel vertegenwoordigd in de verschillende restaurants. Van traditioneel Balinees tot westerse gerechten zijn hier te vinden. De prijzen zijn voor Indonesische begrippen enigszins aan de hoge kant en de kwaliteit is gemiddeld.

Bars
Nusa Dua kent niet een echt uitgaansleven. De meeste bars zitten bij de hotels en dat zijn dan ook zo ongeveer de enige uitgaansgelegenheden in deze badplaats.

Spa’s
Zoals bijna te verwachten in een toeristische plaats in Nusa Dua zijn hier ontzettend goede spa’s te vinden. Verschillende behandelingen zijn mogelijk van traditioneel Balinese baden tot schoonheidsbehandelingen. Deze spa’s zijn bijna altijd te boeken vanuit het hotel waar je verblijft.

Bereikbaarheid

Nusa Dua is vanuit het vliegveld eigenlijk op maar op 1 manier bereikbaar, per auto. Een taxirit vanuit het vliegveld van Denpasar is ongeveer 15km en duurt ca. 20 minuten. De prijs van een rit naar Nusa Dua kost ongeveer Rp 100.000. De meeste hotels bieden als service een pick-up op het vliegveld aan, aan hun gasten.

Verblijf

Nusa Dua is met name gericht op de luxere resorts en hotels. Het aantal low-budget en middenklasse accommodaties is daarom ook te verwaarlozen. De luxere verblijfsmogelijkheden zijn voorzien van alle gemakken en comfort om er zeker van te zijn dat de gasten tijdens hun verblijf niks te kort komen. De prijzen van deze hotels en resorts beginnen bij ongeveer Rp 900.000 per nacht en kunnen enorm oplopen afhankelijk van je eisen en wensen.