Legian

(Kaart)

Legian is een kleine badplaats ca. 11km ten zuidwesten van Denpasar, ca. 4km ten noorden van Kuta en ca. 2km ten zuiden van Seminyak. Legian staat met name bekend vanwege het mooie en rustige strand. Het is een echte badplaats en verder is er hier weinig te doen. Uiteraard zijn er in de omgeving voldoende bezienswaardigheden die zeer geschikt zijn om een dag of een dagdeel naartoe te gaan. Zo kan je vanuit Legian bijvoorbeeld naar Pura Petitenget gaan of een dag winkelen in de hoofdstad.

  • Verschillende surfboorden opgesteld op het strand bij Legian met uitzicht over zee
  • Een Edelpapegaai zittend op een tak in het Bali Bird Park bij Kuta
  • Een van de vele glijbanen in het Waterbom park in Kuta Bali
  • Een beeld van het hoofd van de god Garuda in het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park
v.l.n.r.: Surfen in Legian | Edelpapegaai in Bali Bird Park - Kuta | Waterbom Park - Kuta | Garuda Wisnu Cultural Park - Jimbaran .

Bezienswaardigheden

Gezien het feit dat Legian dicht bij Kuta en Denpasar ligt kan je bij deze plaatsen meer bezienswaardigheden vinden die te bezoeken zijn tijdens je verblijf je in Legian.

Het uitzicht over het strand Legian Beach op een zonnige dag

Legian Beach

Locatie: 1 km vanaf centrum – 10 minuten te voet | Categorie : Zee en strand

Het strand van Legian loopt van Kuta door tot Seminyak. Met name het stuk wat bekend staat als Padma Beach is het meest in trek bij toeristen. Hier zijn ook de meer populaire hotels en accommodaties van Legian te vinden. Legian Beach zelf is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld het strand van de naburige dorpen en is beter geschikt voor minder ervaren surfers. Op Padma beach staan veel verkopers die koele drankjes verkopen.

Activiteiten

Surfen
Op het strand van Legian beach is het mogelijk om surfboards of boogieboards te huren. Daarnaast is het mogelijk om surflessen te nemen bij een van de vele surfscholen in Legian. Als je een surfboard bij de lokale bevolking huurt, moet je goed kijken naar de staat. Let ook op dat ze niet te veel in rekening brengen. Als je bij winkels cq. scholen in Legian een surfboard huurt zal dit ongeveer Rp 50.000 per uur kosten. Zorg er voor dat je bij de lokale bevolking niet meer betaald dan die Rp 50.000 per uur. Op het moment dat je een les neemt bij een school in Legian, krijg je vaak korting bij het huren van boards. In dit geval betaal je dan ongeveer de helft van de normale prijs.

Duiken
In Legian zijn enkele duikscholen waar je kan leren duiken. Bij deze duikscholen is het ook mogelijk om duikexcursies of de zogenaamde liveaboards te boeken. Deze excursies variëren in ervaringsniveau van beginnend tot ervaren duikers. Bij de meeste duikscholen is het ook mogelijk om duikbenodigdheden te huren, neem van te voren contact op met deze scholen om te reserveren.

Winkelen
Legian staat vol met winkeltjes en kraampjes waar je van alles kan kopen van moderne surfbenodigdheden tot traditionele Balinese kunst. Naast de vele winkels zijn er ook 2 markten. Op de markt dichtbij het strand kan je traditionele handwerken en veel souvenirs kopen. De andere markt is gericht op verse etenswaren. Deze markt begint al vroeg in de ochtend. Als je echt vers wilt kopen, is het aan te raden om daar vroeg in de ochtend naar toe te gaan.

Uitgaan

Dineren
In Legian zijn behoorlijk veel restaurants en eetkraampjes. Alle keukens zijn vertegenwoordigd zoals bijvoorbeeld de Indonesische, westerse en Thaise keuken. De restaurants aan het strand zijn ideaal om ’s morgens te ontbijten of ’s avonds te dineren bij zonsondergang. Bij de foodstands op het strand kun je voor weinig geld zeer goede traditionele maaltijden als nasi goreng, mie goreng en bakso (pittige soep met gehaktballen) bestellen.

Bars
Legian staat niet bekend vanwege het bruisende nachtleven, maar als je ’s avonds even uit wilt is dat goed mogelijk. Er zijn bars waar je ’s avonds en ’s nachts heen kan gaan. Sommige van deze bars in Legian zorgen ook voor live muziek. Daarnaast zijn er bars / clubs waar geregeld nationale en internationale DJ’s optreden. Hier zijn de kledingvoorschriften meestal iets strenger, ze kunnen bij de deur bijvoorbeeld moeilijk doen over slippers.

Spa
In Legian zijn verschillende spa’s en resorts waar je perfect tot rust kunt komen. Van traditionele behandelingen tot de meest moderne behandelingen zijn mogelijk in Legian. Dit is de ideale manier om alle opgebouwde stress in een relaxte omgeving te doen vergeten.

Bereikbaarheid

De meeste vakantiegangers die naar Legian gaan landen op het vliegveld bij Denpasar. Vanuit dit vliegveld zijn er eigenlijk 2 manieren om in Legian te komen.

Auto – Taxi
Een rit met de auto – taxi naar Legian is ongeveer 7km en duurt ca. 15 minuten. De kosten van taxi bedragen ca. Rp 55.000. Deze taxi’s staan bij de uitgang van het vliegveld te wachten, maar spreek voor dat je vertrekt een duidelijke prijs af.

Bemo
Vanuit het vliegveld kan je een Bemo nemen naar Legian. De minibusjes doen er ongeveer net zo lang over als de taxi. Het is wel mogelijk dat deze onderweg stoppen om andere passagiers mee te nemen. Een rit met de Bemo naar Legian kost ca. Rp 15.000.

Verblijf

In Legian zijn verschillende verblijfsmogelijkheden en is er voor elk soort bezoeker een gepaste accommodatie te vinden.

Low-budget
De low-budget verblijven in Legian voorzien alleen in de primaire levensbehoeftes. Je hoeft hier niet te rekenen op airconditioning etc. Als je geluk hebt hangt er een ventilator op de kamer, maar dit is vaker niet het geval dan wel. De kosten van deze verblijfsvorm ligt tussen ca. Rp 150.000 en Rp 250.000 per nacht.

Middenklasse
Qua middenklasse accommodaties is er geen gebrek in Legian. De kamers zien er netjes en goed verzorgt uit en zijn voorzien van o.a. airconditioning, mini-keuken en wifi. De complexen beschikken vaak ook over zwembaden en restaurants en zijn gunstig gelegen. De prijzen van deze verblijfsmogelijkheden beginnen bij ca. Rp 250.000 en kunnen oplopen tot ca. Rp 850.000 per nacht.

Luxe
Deze accommodaties in Legian voldoen aan alle eisen en wensen van de gast. De kamers voorzien in alles zoals bijvoorbeeld badkamer, koelkast, televisie en airconditioning. Op het terrein zijn meestal meerdere zwembaden, restaurants en fitness ruimtes. De locatie is ideaal en vaak dichtbij of op het strand. De prijzen van deze accommodaties beginnen bij ca. Rp 1.000.000 en kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van de gewenste luxe en comfort.