Aanbevelingen voor Bali

Creditcardfraude

Op Bali vindt relatief veel creditcardfraude plaats. Ben daarom ook voorzichtig met betalingen en geldopnames met je creditcard en houd je omgeving in de gaten als je je creditcard gebruikt. Mocht je toch het slachtoffer worden van creditcardfraude zorg er dan voor dat je het telefoonnummer van je creditcardmaatschappij bij hebt zodat je deze direct kan bellen om je creditcard te laten blokkeren.

Electriciteit

Bali kent een netspanning van 220 Volt (50Hz). Er zijn in principe 2 soorten stekkers te gebruiken in Bali namelijk:


  • Type C stekker: Deze ongeaarde stekker word ook wel eurostekker genoemd. Het is een stekker met 2 ronde pinnen die ook in Nederland gebruikt wordt.
  • Type F stekker: Deze geaarde stekker word ook in Nederland gebruikt.

Op sommige locaties kunnen ook andere stekkers voorkomen, het is dus aan te raden om een reisstekker mee te nemen.

Medicijnen

Naast de inentingen is het verstandig om voldoende paracetamols en diarreeremmers etc. mee te nemen. Mocht je speciale medicatie nodig hebben is het verstandig om bij je huisarts een doktersverklaring aan te vragen om eventuele problemen te voorkomen.

Zonbescherming

In Bali kan de zon erg fel zijn. Het is dan ook verstandig om goede bescherming tegen verbranding te gebruiken, zonnebrandcrème. Daarnaast is het aan te raden op het moment dat de zon op haar felst is, rond de middag, deze zoveel mogelijk te vermijden.

Drugs

Misschien overbodig, maar het gebruiken en vervoeren van drugs wordt in Indonesië zeer zwaar bestraft. De straffen kunnen zelfs oplopen tot de doodstraf, het is daarom ook verstandig om in Indonesië geen drugs te gebruiken om grote problemen te voorkomen.