Visum voor Aruba

Voor een bezoek van maximaal 30 dagen aan Aruba is geen visum nodig. Nederlanders kunnen bij aankomst direct hun verblijf verlengen tot 180 dagen. Voor het vestigen of werken in Aruba is een vergunning nodig.
Bij binnenkomst in Aruba moet je in het bezit zijn van:


  • Een geldig paspoort uitgegeven in het land van herkomst;
  • Visum, voor sommige landen van herkomst is een visum vereiste (met name Afrikaanse en Aziatische landen);
  • Een verblijfsvergunning (indien visumplichtig en wonend in Nederland);
  • Een volledig ingevulde en ondertekende landingskaart (een zogenoemde Embarkation-Disembarkation Card). Deze wordt uitgereikt in het vliegtuig of vaartuig waarmee je naar Aruba komt.

Visumplus.nl