Vaccinaties voor reis naar Aruba

Voor een reis naar Aruba is geen vaccinatie aanbevolen of verplicht. Enkel een vaccinatie voor gele koorts is verplicht indien je 7 dagen voor je bezoek aan Aruba in een gele koorts land bent geweest (enkele landen in Afrika en Zuid-Amerika).

Dengue

Dengue of Knokkelkoorts komt voor op Aruba, hiervoor is nog geen vaccin beschikbaar. Dit virus wordt overgebracht door de Aziatische tijgermug (herkenbaar aan het witte patroon op de rug). De overheid heeft speciale programma’s om de muggen die dengue overbrengen uit te roeien, echter er blijft een risico tot besmetting bestaan. Een anti-muggenmiddel meenemen is daarom aan te raden. Let op dat het anti-muggenmiddel DEET bevat.

Mocht je toch koorts krijgen, gebruik geen naproxen, aspirine of ibuprofen. Deze middelen beïnvloeden de bloedstolling in het geval dat je besmet bent met Dengue. Paracetamol kun je wel gewoon gebruiken.

Reizigersdiarree

In Aruba komt reizigersdiarree bovengemiddeld voor. Het is daarom aan te bevelen diarreeremmers mee te nemen. Let daarbij op het eten van ongewassen groente, rauwe en ongepasteuriseerd voedsel. Was tevens je handen goed na ieder toiletbezoek en voor het eten.