Noord

(Kaart)

Noord (ca. 10.000 inw) is een groot dorp in het noordwesten van Aruba, naast de populaire badplaats Palm Beach. Noord is vooral bekend vanwege de vele Nederlanders die in deze plaats wonen, hierdoor vind je hier veel vakantiehuizen. Noord staat het meest bekend vanwege de Kapel Alto Vista. Daarnaast ligt in Noord ook de dierenopvangtehuis/dierentuin Philips Animal Garden. In Noord liggen een aantal winkels en restaurants, maar voor het shoppen en uitgaan kun je beter naar Palm Beach of Oranjestad gaan.

  • Uitzicht op de zijkant van de Sint Annakerk in Noord
  • Een huis in Noord
  • De welkomsttekst op een bord voor het Alto Vista Kapel
  • De kop van een kaaiman in het philips animal garden
v.l.n.r.: Sint Annakerk | Huis in Noord | Alto Vista Kapel | Kaaiman - Philips Animal Garden .

Bezienswaardigheden

Omdat Noord dichtbij Palm Beach ligt, kun je bij deze badplaats meer bezienswaardigheden zien.

Vooraanzicht van het Alto Vista Kapel met op de achtergrond uitzicht op de zee

Alto Vista Kapel

Locatie: 2,1 vanaf centrum Noord – 4 minuten rijden | Categorie: Cultuur

De Alto Vista Kapel was origineel gebouwd in 1750. De kapel was de eerste kerk in Aruba met als doel de lokale indianen te bekeren tot het christendom. In 1816 werd de kapel verlaten en verging hij met de tijd. In 1952 werd op dezelfde plek de huidige Alto Vista Kapel gebouwd. Op Goede Vrijdag ondernemen veel katholieke Arubanen te voet de pelgrimstocht van Oranjestad naar de Alto Vista Kapel. De kapel is goed te bereiken vanuit Noord door middel van de witte kruisjes te volgen. Bij de kapel heb je een prachtig uitzicht op de Caribische zee.

Een bengaalse kat ligt op het gras in het Philips Animal Garden

Philips Animal Garden

Locatie: 1,6km vanaf centrum Noord – 3 minuten rijden | Prijs: $10,- | Categorie: Dierentuin

De Philips Animal Garden begon in 2004 als een dierenopvangtehuis voor exotische dieren die gered en gerehabiliteerd werden. Inmiddels is Philips Animal Garden uitgegroeid tot een heuse dierentuin met 52 verschillende dieren waaronder de Bengaalse kat, de kaaiman en het Kapucijnaapje. De Philips Animal Garden is dagelijks geopend van 09:00u tot 17:00u, entree voor volwassen is $10,-, voor kinderen tot 10 jaar $5,-. Volg vanuit Noord de route richting Alto Vista Kapel, Philips Animal Garden staat dan vanzelf aangegeven.

Vooraanzicht van de sint annakerk

Sint Annakerk

Locatie: 1 km vanaf centrum Noord – 2 minuten rijden | Categorie: Cultuur

De Sint Annakerk in Noord is gebouwd in het jaar 1919. Het uit eikenhout gesneden altaar, de communiebank en de preekstoel zijn ontworpen de Brabantse kunstenaar Hendrik van Geld. Naast de Sint Annakerk ligt de pastorie. De in 1877 gebouwde pastorie is de oudste van Aruba. Diensten in deze kerk zijn op zaterdag om 19:00u en zondag om 07:30u en 18:00u.

Activiteiten

Uitgaan
Noord heeft enkele restaurants en bars, de bekendste is Soenchi’s Aruban Cuisine (Authentieke Arubaanse gerechten). Voor het uitgaansleven of grote winkelcentra kun je beter naar Palm Beach gaan.

Winkelen
Ook voor het winkelen kun je het beste naar Palm Beach gaan. Hier zijn een aantal grote winkelcentra zoals the Palm Beach Plaza en Paseo Herencia. Noord heeft enkels een aantal local winkels en souvenirs winkeltjes.

Verblijf

In Noord liggen vooral vakantiehuizen. Deze accommodaties zijn voorzien van veel faciliteiten zoals zwembad, airco etc. Grote hotels en resorts vind je vooral in Palm Beach.

Bereikbaarheid

Auto
Vanuit Oranjestad pak je vanaf de ring (route 1B), route 2 naar Malmok. Na het kruispunt met route 3 richting Palm Beach pak je de volgende afslag naar rechts (Alto Vista) richting Noord. Dit is dezelfde weg die uiteindelijk uitkomt bij de Alto Vista Kapel.

Bus
Vanaf Oranjestad kun je lijn 7 en 7A pakken richting Palm Beach. Deze bus stopt in Noord. Een buskaartje kost 4 florijn of $2,30.