Druif Beach

(Kaart)

Druif Beach is een strand ten westen van Oranjestad. Druif Beach is niet zo populair en bekend als bijvoorbeeld Eagle Beach of Palm Beach. Hierdoor is het strand van Druif Beach een stuk rustiger. Druif Beach, met kilometers wit poederzand, behoort tot de mooiste stranden van Aruba. Vlakbij Druif Beach ligt de mooiste golfbaan van Aruba Links at Divi. Het centrum en de haven van Oranjestad liggen op loopafstand.

  • Een spa op het strand van Manchebo Beach
  • Twee vogels op palen in de Caribische Zee bij Druif Beach
  • Golfen bij Links at Divi met golfkarretje
  • Het strand van Druif Beach
v.l.n.r.: Spa - Manchebo Beach | Zee bij Druif Beach | Links at Divi | Druif Beach .

Bezienswaardigheden

Omdat Druif Beach dichtbij Eagle Beach ligt en nog behoort tot Oranjestad, kun je bij deze plaatsen meer bezienswaardigheden zien.

Het strand van Manchebo Beach met palmbomen en parasols

Manchebo Beach (Punta brabo)

Locatie: 1km vanaf Druif Beach – 10 minuten lopen | Categorie: Strand

Op het meest westelijke punt van Aruba, tussen Druif Beach en Eagle Beach, ligt het grootste en misschien wel mooiste strand van Aruba, Manchebo Beach. Manchebo Beach is een breed wit poederzandstrand. Het strand kent soms stevige golven, waardoor het ook leuk is voor surfers. Manchebo Beach is bereikbaar met bus, auto of via een strandwandeling.

Een karter bij op de kartbaan van Bushiri Karting Speedway

Bushiri Karting Speedway

Locatie: 1km vanaf Druif Beach – 10 minuten lopen | Prijs: $15,- of fl. 15,- | Categorie: Karting

Bushiri Karting Speedway is een buiten kartbaan voor jong en oud. De karts hebben 9pk met een topsnelheid van over de 70km/u, de lengte van de baan is ca. 800m. Voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar zijn er speciale junior sessies. Bushiri Karting Speedway is dagelijks geopend van 10:00u tot zonsondergang.

Bovenaanzicht van de Links at Divi golfbaan

Locatie: 400m vanaf Druif Beach – 5 minuten lopen | Prijs: $124,- | Categorie: Golf

Links at Divi is een 9-holes (par 36) golfbaan die nagenoeg direct aan Druif Beach grenst. De golfbaan ligt om een lagune heen, in het midden van de baan en lagune liggen vakantiewoningen. Links at Divi wordt gezien als de mooiste golfbaan van Aruba.

Activiteiten

Duiken
Buiten de kust van Palm Beach en Oranjestad liggen veel duiklocaties. Vanuit Druif Beach kun je gemakkelijk naar deze plaatsen gaan voor te duiken.

Spa
Op Manchebo Beach ligt Spa del Sol, waar je diverse behandelingen kunt krijgen, waaronder gezichtsbehandeling, aromatherapie, shiatsu massage , manicuren en pedicuren.

Strandwandeling
Vanuit Druif Beach kun je over het strand via Manchebo Beach lopen naar Eagle Beach of zelfs helemaal naar Palm Beach.

Watersporten
Op het strand van Druif Beach worden diverse watersporten aangeboden zoals banana ride, kajakken en vissen.

Uitgaan
Druif Beach ligt bij Oranjestad. Oranjestad kent veel clubs en bars waar je je prima kan vermaken. Daarnaast hebben de resorts in Druif Beach vaak ook nog eigen disco’s of bars.

Winkelen
Ook voor het winkelen kun je het beste naar Oranjestad gaan. Hier zijn een aantal grote winkelcentra zoals the Royal Plaza Mall, Renaissance Mall en Renaissance Marketplace.

Verblijf

In Druif Beach liggen enkel luxe resorts en vakantiehuizen, deze accommodaties zijn voorzien van veel faciliteiten zoals zwembad, bars, airco etc.

Bereikbaarheid

Auto
Vanaf het Koningin Beatrix International Airport in Oranjestad volg je de route 1B (L.G Smith Boulevard) naar het westen. Net na de haven kun je rechts af bij Druif Beach op de J.E. Irausquin Boulevard (de strandweg richting Eagle Beach).

Bus
Vanaf Oranjestad kun je lijn 10, 10A en 10B pakken richting Hotel Area. Deze bus stopt bij Druif Beach. Een buskaartje kost 4 florijn of $2,30.