Aruba

(Kaart)

Aruba is een klein eiland (ter grootte van Texel) in het Caribisch gebied en behoort tot het Nederlands Koninkrijk. Het eiland is een ideale bestemming voor een strandvakantie of om te overwinteren. In de populaire badplaatsen Palm Beach en Eagle Beach is van alles te beleven. De vele hotels hebben meestal casino’s, shows en evenementen. Daarnaast vind je in Palm Beach en Oranjestad een aantal grote winkelcentra met alle luxe merken. Maar Aruba heeft nog veel meer te bieden. In en rondom Oranjestad en Santa Cruz liggen veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezichtigen, zoals Fort Zoutman, het Arikok National Park en de bekende Hooiberg. Aruba is ook erg kindvriendelijk. Naast speciale parken als de Blue Parrotfish Waterpark op Palm Eiland bij Oranjestad en Philips Animal garden in Noord, heeft het eiland een speciaal strand voor kinderen: Baby Beach bij San Nicolas.

De onderwaterwereld van Aruba is ook zeker de moeite waard. Bij het eiland liggen veel wrakken en riffen vol met zeeleven. Ook als je niet kunt/wilt duiken kun je genieten van het onderwaterleven. Vanuit Oranjestad kun je met een onderzeeboot of een semi-onderzeeboot het zeeleven bekijken. Ook snuba (duiken met een helm) wordt vanuit Aruba georganiseerd.

Aruba is echt een vakantie eiland, het is niet voor niets dat elk jaar 1,5 miljoen mensen het eiland aandoen voor zon, zee en strand. Of je komt voor de rust, of voor het feesten, beide is mogelijk op Aruba.

  • Uitzicht op de Royal Plaza Mall in Oranjestad met op de voorgrond een stukje van de zee en haven
  • Een flamingo op het strand van renaissance eiland bij Oranjestad met op de achtergrond de zee
  • Een dansende vrouw tijdens carnaval in Oranjestad Aruba
  • De natural pool in het arikok national park met op de achtergrond de caribische zee
v.l.n.r.: Royal Plaza Mall - Oranjestad | Renaissance eiland - Oranjestad | Carnaval - Oranjestad | Natural Pool - Arikok National Park .